Тонколони за автомобили

2030 авточасти

4.62 лв.9.24 лв.
4.62 лв.9.24 лв.
9.24 лв.18.48 лв.
9.24 лв.18.48 лв.
11.09 лв.22.18 лв.
9.24 лв.18.48 лв.
10.63 лв.21.26 лв.
13.29 лв.26.58 лв.
13.86 лв.27.73 лв.
9.24 лв.18.49 лв.
9.24 лв.18.49 лв.
4.62 лв.9.24 лв.
6.54 лв.13.08 лв.

Ако сте сред хората, за които звукът в автомобила има значение, то е важно да изберете най-подходящите високоговорители. Как обаче да се ориентирате в разнообразието от модели? Вижте няколко ценни насоки.


Какво да знаем при избора  • Разположението. То е сред основните фактори, които имат значение за тонколоните, тъй като от него зависи откъде в колата ще идва звукът. Може да бъдат предназначени за врата (ляв и десен) или да са преден и заден (за табло);

  • Размер. Определено не е един и същ звукът от малки и големи високоговорители. Но не Ви съветваме да прекалявате с размера им, тъй като звукът става прекалено мощен и нарушава концентрацията на водача. Така че нека за ориентир да Ви служи големината, заложена от производителя на автомобила. Така при смяната монтажът и свързването на кабелите ще стане без проблем и няма да се налага да изрязвате допълнително пространство;

  • Мощност. Да не забравяме, че големината и мощността не винаги са правопропорционални. Реалната (номинална) мощност на колоните за коли се означава с RMS. Има и показател максимална мощност, но тя може да бъде понесена от високоговорителя за сравнително кратко време. Ако я подавате постоянно, може колоните да се повредят;

  • Компоненти. Ако сте отделили по-скромен бюджет, може да се спрете на коаксиални високоговорители. Компонентните системи обаче осигуряват по-високо качество на звука заради отделните елементи (бас, мидбаси, средни, високи). Монтажът на компонентните колони е по-сложен, но звуковата картина е значително по-детайлна;

  • Чувствителност. Високата чувствителност (над 90 децибела) на говорителите е подходяща, ако ще използвате плеъра на колата, както и ако усилвателят е слаб.


Защо да купим високоговорители втора ръка


Качественият звук в колата значително подобрява усещането и настроението по време на возене. Добрата аудио система обаче изисква допълнителна инвестиция. Имайте предвид, че дори да инвестирате значителни суми в качествени високоговорители, при продажба на колата тези подобрения няма да повишат общата ѝ цена.


Така че вариантът с колони втора употреба е изгоден и разумен. Така може да подарите на колата си висок клас аудио колони, възползвайки се от напълно достъпни оферти.


Какви колони за коли ще откриете в Carco.bg


Онлайн каталогът ни включва стотици авточасти и аксесоари за десетки марки автомобили: Renault, Volkswagen, Peugeot, Audi, Seat, BMW, Mercedes, Daewoo, Chevrolet, Alfa Romeo, Ford и много други.


Всеки от предложените артикули е изпробван и в отлично състояние. Ще откриете високоговорители в кръгла, овална и триъгълна форма, открити и с мрежа, за врати, за капаци и др.


Поръчките се обработват още на същия ден, така че доставката пристига при Вас 1-2 дни по-късно. Оборудвайте своята кола с качествени и евтини аудио аксесоари сега!

Carco.bg e онлайн платформа, която осигурява голямо разнообразие от резервни авточасти втора ръка, но с предварително проверено качество и работоспособност.

Бюлетин

Запишете се за нашия онлайн бюлетин и научавайте първи за промоционални и нови продукти.

© 2024 Carco.bg

Наложен платежБанков път