Водни помпи

62 авточасти

28.13 лв.56.27 лв.
53.61 лв.107.21 лв.

119.01 лв.

Водната помпа има голяма роля за безпроблемната работа на двигателя. Ако с нея има проблем, е наложителна бързата ѝ смяна. Вижте съветите на Carco.


Какво представляват водните помпи


Помпите се монтират в предната част на двигателя. Вътре в помпата се върти работно колело, под което се създава налягане. То привлича и засмуква течността от радиатора, която преминава през каналите и чрез спиралите на колелото се насочва под налягане към загрятата горна част, където са цилиндрите.


Ролята на това устройство е изключително важна, тъй като при стартиране на работата на двигателя цилиндрите му се нагорещяват до 2000˚C. Подобна температура е в състояние да разтопи всеки от материалите, от които е изработен. Именно охлаждащата система предотвратява това.


От какво се състои


Центробежната водна помпа е с малък размер и устройството ѝ не е сложно, но производителността ѝ е голяма. Нейните основни съставни елементи са:  • Работно колело;

  • Ролка (главина);

  • Тяло;

  • Лагер;

  • Уплътнение.


В основата е тялото, за което е лагеруван вал, за който пък е монтиран ключовият компонент – работното колелото. То има лопатки, които се разтварят и поемат водата в посока от центъра към краищата. Движението на водната помпа се активизира от ремъчна предавка.


Какво ще откриете в раздела


Сред честите повреди при водните помпи са захабяване на лагерите, износване на отворите и резбите, изкривяване на вал. На нашите страници можете да откриете за смяна цялостни циркулационни водни помпи, модели за парно, както и отделни части за тях. В описанието на всеки от продуктите са посочени както неговите спецификации, така и характеристиките на автомобила (автомобилите), с които е съвместим.


Защо да изберете Carco.bg


Нашата амбиция е проста: да предложим онлайн пространство, където могат да бъдат открити най-много и най-разнообразни авточасти на атрактивни цени. В Carco поддържаме хиляди видове резервни части втора употреба за всякакви марки и модели автомобили. Всеки артикул е с проверено качество. Ние помагаме на водачи от цялата страна в поддръжката на колите им.


Пазаруването от нашия онлайн магазин спестява време и пари. Можете да разглеждате авточастите, да избирате и сравнявате толкова дълго, колкото е необходимо, без дори да напускате дома си. Поръчаните артикули пристигат при вас в рамките на 24 часа.
Ние имаме всичко необходимо за вашия автомобил! Открийте го сега!

Carco.bg e онлайн платформа, която осигурява голямо разнообразие от резервни авточасти втора ръка, но с предварително проверено качество и работоспособност.

Бюлетин

Запишете се за нашия онлайн бюлетин и научавайте първи за промоционални и нови продукти.

© 2023 Carco.bg

Наложен платежБанков път