Ксенонови крушки и баласти

0 авточасти

99.13 лв.198.26 лв.
61.96 лв.123.91 лв.

47.08 лв.

39.66 лв.

52.89 лв.

52.89 лв.

171.91 лв.

171.91 лв.

74.05 лв.

74.05 лв.

52.89 лв.

211.59 лв.

158.69 лв.

Обичайните фарове с нажежаема жичка постепенно излизат от употреба и на тяхно място идват ксеноновите крушки, които се отличават с куп предимства пред остарелите вече алтернативи. Сега ще разгледаме техните особености и какво представляват баластите? Как да разберем, че има проблем и може ли от обявите на онлайн магазин Carco да закупим качествени авточасти втора ръка?


Какво са ксеноновите крушки


На външен вид приличат на обичайните, но в конструктивно отношение значително се различават от тях. Във вътрешността на стъклената колба е инжектиран инертен газ под налягане, наричан още ксенон. Вътре в стъкления съд има още два близки един до друг електрода, през които протича високо напрежение. В следствие на това възниква реакция с инертния газ и йонизирането на неговите частици, с което започва отделянето на светлина.


За да може обаче това да стане реалност се изисква наличието на така наречените баласти. Вижте по-долу какво представляват.


Какво са баластите


Както споменахме в предишния раздел, ксеноновите крушки се нуждаят от високо напрежение за първоначалното им запалване. Времето, за което варира между 0,6 и 1,2 секунди. Стартовото напрежение зависи от конструктивните особености на ксеноновите крушки, но то е в диапазона от 22 000 до 26 000 V, след което стойността спада до 70-90 V. Както знаем, работното напрежение в колата е около 14V и тук вече имаме нужда от специален захранващ блок, състоящ се от две части - за високия и за ниския волтаж. Те още се наричат баласти.


Как да разберем, че има проблем с тях


Основно могат да съществуват два проблема с ксеноновите крушки - изобщо да не светват или да има проблем със светлината, която да премигва или да не е с нужната сила на сиянието. Проблемът и за двата симптома може да се крие както в самите баласти, така и в изхабения акумулатор или неизправност в самите фарове. Разбира се, за установяване на по-конкретна повреда се налагат някои измервания на баластите чрез осцилоскоп или мултицет, с което се проверява силата на тока и напрежението.


Защо да изберем Carco.bg


Ако се нуждаете от смяна на ксенонови крушки, в онлайн магазина на Carco.bg има множество втора ръка авточасти и различни по вид обяви на възможно най-достъпните цени. Тук ще откриете както големи, така и малки модели фабричен ксенон, в зависимост от превозното средство. Също, в нашия магазин са достъпни и фарове с висококачествена UV-защита на стъклото.


Тук още Ви очаква:
  • Бързо и професионално обслужване;
  • Широка гама от различни автомобилни фарове;
  • Повишено качество на авточастите.Carco.bg e онлайн платформа, която осигурява голямо разнообразие от резервни авточасти втора ръка, но с предварително проверено качество и работоспособност.

Бюлетин

Запишете се за нашия онлайн бюлетин и научавайте първи за промоционални и нови продукти.

© 2023 Carco.bg

Наложен платежБанков път