Калобрани и подкалници

671 авточасти

15.57 лв.31.13 лв.
15.57 лв.31.13 лв.
19.85 лв.39.70 лв.
8.16 лв.16.32 лв.
31.13 лв.62.27 лв.
13.49 лв.26.98 лв.
13.49 лв.26.98 лв.
15.04 лв.30.08 лв.
15.57 лв.31.13 лв.
12.24 лв.24.49 лв.
13.49 лв.26.98 лв.
19.96 лв.39.93 лв.
10.38 лв.20.76 лв.
26.13 лв.52.25 лв.
8.16 лв.16.32 лв.
17.58 лв.35.15 лв.
17.58 лв.35.15 лв.

Външното оформление на автомобила (екстериора) включва множество авточасти, всяка една от които с безспорно важна функция. Подкалниците и калобраните са елементи от съществено значение, които имат важната задача да осигурят адекватно предпазване на автомобила от нежелано замърсяване, което в някой от случаите може да довете и до повреда на колата.


По време на движение, под моторното превозно средство могат да попаднат кал, чакъл, пясък и прочее, които от своя страна да попречат на нормалното придвижване на колата. Точно затова са и частите като кората на автомобила, която да покрива важни конструкции с цел възпрепятстване навлизането на прах, влага и разни други частици по-навътре в колата.


Как се сменя подкалник


Подкалникът е разположен над колелото на превозното средство и има ролята да попречи навлизането на замърсявания. Докато автомобилът е в движение, е напълно възможно да премине през пътни настилки, по които има много прах, пясък, чакъл, вода и вредни химикали.


Цялата тази мръсотия не бива да навлиза в калниците, като тъкмо затова са и подкалниците - да осуетят успешно този процес. В случай, че те са вече доста стари и трябва да се сменят, е добре да посетите близкия автосервиз. Там ще бъдат извършени следните стъпки:
 • Сваляне на колелата на автомобила;
 • Щателно почистване на калниците, което включва тяхното измиване и подсушаването им;
 • Обработка на повърхностите със специални препарати;
 • Изчакване до тяхното пълно изсъхване;
 • Закрепване на подкалниците с винтове, ленти (самозалепващи), щифтове или скоби;
 • Фиксиране на подкалниците.
Всяка една от стъпките е важна, затова се сдобийте с качествени авточасти втора ръка и се доверете на специалистите в областта.


Какво представляват калобраните


Както ролята на подкалника е от съществено значение, така и тази на калобраните е важна за предпазването на автомобила от пясък, дребни камъчета и кал. Калобранът е елемент с висока гъвкавост, който може да се постави по няколко начина:
 • Зад колелото (вертикално);
 • От долната част на всяко шаси;
 • Върху товарната повърхност;
 • На калника.
Калобранът е не просто препоръчителен, а задължителен аксесоар за технически изправното и красиво купе на леката кола. Той осигурява качественото и надеждно покритие на шасито, предпазвайки го от излишната мръсотия, попаднала под някое от четирите колела.


Съществуват три по-основни вида калобрани, като всеки един от тях би могъл да попадне и в категорията “стандартни” или “специфични”. Ще ги откриете в следните варианти:
 • Задни;
 • Предни;
 • Калобрани за ремаркета.
Защо да ги закупите от Carco.bg


Изборът на търговец на авточасти е също много важен. Спрете с проучванията на пазара и се доверете на най-добрите - онлайн магазин Carco.bg. Там ще откриете ниски цени и богато разнообразие, допълнени с професионално обслужване, отнесено към всеки един клиент - бъдещ или настоящ.

Carco.bg e онлайн платформа, която осигурява голямо разнообразие от резервни авточасти втора ръка, но с предварително проверено качество и работоспособност.

Бюлетин

Запишете се за нашия онлайн бюлетин и научавайте първи за промоционални и нови продукти.

© 2024 Carco.bg

Наложен платежБанков път