Блог

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ И ПОЛЕЗНИ СТАТИИ ОТ CARCO.BG

29/09/2023

Пълен напред! Кратка история на волана.

През 20-те години на миналия век Франсис У. Дейвис изобретява система за управление, която прави шофирането много по-лесно. Той подписва договор с Cadillac, но договорът се проваля поради Голямата депресия през 1934 г.

22/09/2023

4 причини за твърд педал на спирачката

Усилвателите на спирачките умножават силата, приложена към педала на спирачката, и работят в тандем с хидравличната течност в спирачните тръбопроводи. Тази система, известна още като електрическа спирачка, ти позволява да спреш двутонно превозно средство само с крака си.

15/09/2023

Кои са най-често срещаните причини за проблем с ускорението?

Проблемите с ускорението са често срещано явление при превозни средства с голям пробег. Както при всеки проблем с автомобила, първо трябва да се проверят потенциалните причини, за да се локализира проблемът и евентуално да се отстрани. По-долу са някои от най-честите виновници за липсата на ускорение.

08/09/2023

Съвети за безопасно шофиране в дъждовния сезон

Дъждовното време и хлъзгавият път могат да удвоят спирачния ти път, тъй като гумите ти имат по-слабо сцепление с пътната настилка. Carco.bg ти препоръчва да намалиш скоростта си, за да можеш да спираш безопасно и на достатъчно разстояние, ако е необходимо.

25/08/2023

Бъдещето на спирачните системи

Спирачната система е една от най-важните механизации в устройството на автомобила, като ако някой от съставните й компоненти се повреди, това би могло да застраши безопасността на пътниците. За да е шофирането безопасно, всеки водач трябва внимателно да проверява нейното състояние, като това действие е със задължителен и неотменим характер.

18/08/2023

Какво да правиш, ако заключиш ключа в колата си?

На всеки може да се случи да заключи ключа си и сега ти си този човек. За щастие с по-новите автомобили това е много по-трудно, но ако все пак ти се случи, преди да се ядосаш или паникьосаш, опитай следните неща:

11/08/2023

Колекцията автомобили на кралското семейство

Покойната Кралица беше ентусиазиран шофьор, особено когато ставаше дума за превозване на гостуващи високопоставени лица в двореца. Знаеш ли, че тя е била шофьор на армейска линейка през Втората световна война и също така е повече от запозната с това, което се случва под капака, след като е била обучена за механик, когато е била само на 18 години?

08/08/2023

Съвети за издръжливост на джантите

Като символ на мобилност, приключенски дух и стил, джантите заемат централно място в компонентите на автомобила ти. Когато внимаваш за често срещаните проблеми, свързани с тях и полагаш основни грижи, може да увеличиш издръжливостта им в пъти.

28/07/2023

Пътуването е песен. Кратка история на автомобилните аудио системи

Интересно е да се проследи докъде са стигнали автомобилните аудио системи и каква е историята на едно от най-приятните неща на този свят – възможността да пуснеш любима песен на дълъг път (или не толкова дълъг).

21/07/2023

Как са изобретени автомобилните чистачки?

Патентната заявка описва как чистачката трябва да се управлява от дръжка вътре в преддверието на автомобила и да може лесно да се отстранява, като по този начин нищо не нарушава обичайния външен вид на колата при хубаво време.

14/07/2023

Знаеш ли какво да правиш, ако автомобилът ти прегрее?

Понякога, въпреки усилия ти, колата може да прегрее. Важно е да следваш правилните стъпки, за да си сигурен, че колата и пътниците са в безопасност. Ето няколко неща, които да направиш веднага.

07/07/2023

Автомобили, създадени за лято

Не можем да ти обещаем слънце, но можем да ти препоръчаме автомобили,
които са идеални за лятото – от кабриолети до спортни модели и SUV.Ето я нашата селекция за страхотни летни коли:

30/06/2023

7 грешки при шофиране през лятото

Лятото е тук и е време за летни пътешествия до морето, пътуване за срещи с приятели, които живеят далеч, и като цяло – шофиране в жегата. Въпреки че може да изглеждат безобидни, някои от грешките при шофиране през лятото могат да доведат до скъпи ремонти за колата ти. Нека разгледаме за какво да внимаваш, за да имаш едно прекрасно лято!

23/06/2023

Видовете автомобилни стъкла

Стъклата са здрави, издръжливи и гъвкави. Модерното стъкло се третира и обработва по различни методи за постигане на желания ефект. В резултат на това стъклото има безкрайни приложения. Може да служи за множество цели в зависимост от изискванията на потребителя.

16/06/2023

Какво казва цветът на колата ти за теб?

Има един избор, който правиш за превозното средство, който е много личен – цветът на колата. Цветът на автомобила е нещо повече от избор на любим цвят. Той отразява начина, по който виждаш себе си.


09/06/2023

Кои са главните герои в спирачната система на колата ти?

И децата знаят, че когато натиснеш педала на спирачката на колата, автомобилът ще се забави. Но кои части от спирачната система правят възможно спирането и забавянето?

02/06/2023

Тайните на автоматичния автомобил

Автоматичните автомобили стават все по-популярни. Но каква е разликата в автоматичната скоростна кутия и заслужават ли си парите? Отговаряме на тези въпроси днес, за да ти дадем по-добра представа за предимствата и недостатъците на тези автомобили.

26/05/2023

Предимства и недостатъци на различни тапицерии за автомобили

Ако купуваш кола, може да не си много загрижен за вътрешната тапицерия. Въпреки това платът за тапицерия може да изиграе голяма роля при определяне на общите разходи и това каква поддръжка ще бъде необходима, за да поддържаш автомобила си чист.

Carco.bg e онлайн платформа, която осигурява голямо разнообразие от резервни авточасти втора ръка, но с предварително проверено качество и работоспособност.

Бюлетин

Запишете се за нашия онлайн бюлетин и научавайте първи за промоционални и нови продукти.

© 2023 Carco.bg

Наложен платежБанков път